Ultrazvučni tretman lica i tela

Ultrazvučni tretman lica i tela

Prva kozmetička primena ultrazvuka je sledila nakon nekih zanimljivih rezultata dobijenih u fizikalnoj medicini. Pacijenti su bili iznenađeni kada su videli da je koža u oblastima koje su tretirane ultrazvukomstrong> (npr. za opuštanje mišića) je vidno poboljšana. Koža je bila zategnutija, elastičnija i svežija. Nakon toga, ekipa stručnjaka je počela da eksperimentiše sa različitim frekvencijama u okviru ultra zvučnog spektra u različitim dozama. Prvi ultrazvučni aparat za kozmetičku primenu je bio predstavljen u Nemačkoj 1989 god.

Delovanje ultra zvuka u kozmetičke svrhe se zasniva na mehaničkom, toplotnom i biohemijskom delovanju, a primena mu je iz tih razloga višestrana, pa se koristi u tretmanima nege lica i tela, za dubinsko ubacivanje u dublje slojeve kože aktivnih materija iz preparata:

  • Za masažu lica, gde se mikro masažom tkiva povećava propustljivost ćelijskih membrana kože, pa imamo kao rezultat poboljšanu cirkulaciju u tkivu, limfnu drenažu, samim tim svežu, blistavu i negovanu kožu.
  • Poboljšan metabolizam epiderma i samim tim bolji prodor aktivnih supstanci iz seruma, ampule ili maske pod kojim se radi ultrazvučna masaža lica što rezultuje usporavanje procesa starenja kože.
  • U anticelulit tretmanima - vid dubinske masaže, ultrazvučnim talasima koji predstavljaju skoro neosetljive, fine, mikro vibracije. Deluje na razbijanje masnog tkiva, tvrdih i okorelih slojeva fibroznog celulita. Pogodan je za unos anticelulit preparata u dublje slojeve tkiva i tako daje jos bolje rezultate na tretiranim regijama. Radi bržeg postizanja rezultata obično se kombinuje sa još nekim tretmanima ili se radi kao uvodna procedura u ostale anticelulit tretmane. Ultrazvukom se mogu tretirati svi delovi tela.

U salonu lepote Eterius možete ultrazvukom negovati i lice i telo, samostalno ili kao dodatak nekim od tretmana. Ultrazvučna masaža nije bolna, čak vrlo prijatna i komforna za klijenta, u samom tretmanu se oseća isključivo blagi pritisak ultra zvučne glave na koži. U anticelulit tretmanima vreme trajanja masaže je od 20-30 min, tretiraju se cele noge i gluteus, dok je vreme trajanja ultrazvučne masaže lice kraće, od 10-15 min i tretira se celo lice i deo podbradka. Za sva dalja vaša pitanja i nedoumice vezane za ovaj tretman kao i za sve ostale koje radimo u salonu, budite slobodni i  pitajte, jer mi je cilj da našom interaktivnom komunikacijom stignete no novih saznanja, do razbijanja tabua i mnogih pogrešnih predpostavki koje mnogi ljudi imaju a vezani su direktno za negu lica i tela.