Dermapen tretman lica i tela

Dermapen tretman lica i tela

Dermapen ili drugačije nazvana kolageno indukciona terapija je vrsta mezoterapije koja je po efektima vodeća metoda za rešavanje i uklanjanje ožiljaka (kao i ožiljaka od akni), bora, hiper i hipo pigmentacija, strija, celulita.

Odlični se efekti postižu i u tretmanima protiv starenja kože, za revitalizaciju umorne i sive, debele kože, za sužavanje proširenih pora kao i u tretmanima protiv opadanja kose.
Dermapen je elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno. Ono što dermapen svrstava u sam vrh anti-age metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja i vertikalni ugao uboda mikroiglicama čime se povecava efikasnost samog tretmana.

Zašto mezoterapija dermapenom?

  • Dubok unos bioaktivnih sterilnih komponenti iz preparata za mezoterapiju (u salonu lepote Eterius koristimo nisko molekularne preparate za mezoterapiju renomirane španske kuće Dermclar)
  • Širok spektar indikacija kako za lice tako i za telo (bore, opuštena koža, hiper ili hipo pigmentacije, ožiljci, proširene pore, strije, ožiljci na telu ...)
  • Brzo vidljivi i dugotrajni rezultati
  • Individualni prisup svakom klijentu

Dermapen aparat koristi sterilne, fine i tanke iglice (za jednokratnu upotrebu) čija se dubina prodiranja u kožu može podešavati zavisno od problema koji se rešava, naravno i od regije koja se tretira (od 0.5 do 2,5). U toku tretmana klijenti najčešće osećaju blago peckanje, mravinjanje, blagu nelagodu, dok za one klijente sa višim pragom osetljivosti pre samog tretmana lice anesteziramo anestetik kremom (lirakainom). Zavisno od stanja i tipa kože, vrste problema koji rešavamo i regije koja se tretira potrebno je uraditi do 6 tretmana u seriji sa razmakom od 2-3 nedelje. Takvu odluku o toku tretmana prepustite vašoj kozmetičarki.

Oporavak i nega nakon tretmana

Nakon samog tretmana tretirana regija se dezinfikuje i umiruje  preparatima (najčešće maskama) za umanjenje otoka, crvenila i za brzu regeneraciju kože. Kod većine klijenata odmah nakon tretmana se javlja lak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir. Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1-2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova normalizuje. Upravo zbog ovih reakcija nakon tretmana preporucujemo:

  • Umivanje mlakom vodom
  • 24-48 h nanosenje samo pantenol kreme u tankom sloju
  • Izbegavati tokom istog perioda, do 48 h, fitnes, saunu , šminkanje, direktno izlaganje suncu ili solarijum
  • Izbegavati uklanjanje dlaka do 7 dana nakon tretmana.

Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, veoma je važno održavati stimulaciju kolagena primenom tretmana održavanja na svakih 3-6 meseci. Ovo nije sve, puno toga mi znamo i tu smo za vas da vam pomognemo u neizbežnoj i neodoljivoj strategiji za negu vaše kože i njenih izdanaka, te zato dodjite u vaš salon lepote Eterius na besplatne konsultacije i divne tretmane koje spremamo i spremili smo samo za Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, veoma je važno održavati stimulaciju kolagena primenom tretmana održavanja na svakih 3-6 meseci.
Ovo nije sve, puno toga mi znamo i tu smo za vas da vam pomognemo u neizbežnoj i neodoljivoj strategiji za negu vaše kože i njenih izdanaka , te zato dodjite u vaš salon lepote Eterius na besplatne konsultacije i divne tretmane koje spremamo i spremili smo samo za Vas.