Anticelulit masaža bez modrica

Anticelulit masaža bez modrica

Skoro mi se dogodilo da mi u salon dođe devojka na zakazanu depilaciju. Skine se devojka, a ja imam šta da vidim, noge potpuno plave, od malog prsta na nozi do kukova. Kaže, bila na masaži, ali ima jako osetljivu kožu pa tako reaguje na malo jači tretman. Ali to je veoma netačno!

Ako krenemo od toga da su hematomi (modrice) nastale usled jake sile (udarca) na krvne žile, ta definicija nam sama po sebi daje odgovor. Anticelulit masaža jeste intenzivnija od relaks masaže, ali bi trebala više da se bazira na pokretima limfne drenaže samog tkiva, koje smo određenim masažnim hvatovima prvo i opustili (relaksirali). Na taj način mnogo je umanjenija mogućnost traume tkiva i same kože. Što se tiče intenziteta, on mora biti usklađen svakoj klijentkinji ponaosob, jer ne postoji univerzalni pritisak koji se vrši, već naše iskustvo i osluškivanje klijenta nam pomognu da ga odredimo. Anticelulit masaža bi trebala da prođe bez "padanja u nesvest", griženja za ruku, a ono sto trebate da osećate jeste samo malo jaci pritisak koji u mnogim situacijama, naročito kod umora i prija. Kada dođete u kozmetički salon na ovu masažu, trebate da se opustite, legnete i budete zadovoljne što ste napokon dobile na vremenu da se pozabavite sobom i svojim telom, naravno ne očekujući magični štapić u našim rukama, već da shvatite da smo ušli u borbu ne samo za vaš što bolji fizički izgled, već i za sto bolje zdravlje. Svako kao pravi kozmetičar će vas posavetovati da bi bilo dobro da redovno rehidrirate svoj organizam vodom, a između vode i čajeva i nekim lepim, sveže isceđenim sokovima. Zamolićemo da pribegnete nekom higijensko-dijetetskom režimu ishrane, da šetate što više možete, uživajući tako u svakom danu i neku laganu rekreaciju da osmislite za sebe.

I nikako nemojte očekivati čuda ukoliko se i vi zajedno sa nama ne potrudite. Ne zaboravite, vi ćete biti u kozmetičkom salonu možda svaki dan po sat vremena na anticelulit tretmanu, ali... šta je sa ostalih 23 časa u vašem životu. Anticelulit masaža je naša zajednička borba koju vi morate pobedite, ali BEZ MODRIH NOGU!