Voćne kiseline kao neizbežni tretman skoro svake žene

Tretman koncipiran na bazi voćnih kiselina ili AHA (alfa hidroxi acid) nudi brojne mogućnosti i najbolje rešavanje problema i nedostataka kože, obzirom da:

– deluje kao organski piling,

– podstiče regeneraciju kože , bogato i ujednačeno obnavlja zalihe vlage u koži,

– uklanja manje bore i smanjuje izraženost većih,

– kožu izvanredno čisti i smanjuje proširene pore,

– uklanja nepravilnosti u pigmentaciji  (potpuno ili delimično otklanja hiperpigmentacije-fleke),

– normalizuje rad lojnih žlezda.

Tretman se ne preporučuje:

– neposredno pre sunčanja na planini ili na moru ,

– ukoliko je koža ozleđena,

– kod osoba koje boluju od rosacee ili kuperoze.

Malo istorijata i zanimljivosti iz starog Egipta : Voćne kiseline spadaju među najstarije kozmetičke sirovine koje su ljudi kroz dugu istoriju negovanja estetskog izgleda kože koristili. Postoje zapisi da se egipatska kraljica Kleopatra kupala u kiselom mleku da bi sačuvala svežinu svoje kože, a da su dame za vreme vladavine Luja 15-tog lice umivale u starom vinu i da su koristile talog stvoren na dnu vinskih bačvi i time masirale svoju kožu.

kleopatra

Interesantno :

Standardni ovlaživači kože, poput kolagena, deluju samo nekoliko sati dok ove kiseline , prema podacima istraživača deluju duže vreme , danima , čak i kada se prestane sa tretmanima ispoljavajući svoja blagotvorna svojstva.

Eksfolijacija ( ljuštenje ) kože koje bi trebalo da bude neprimetan proces a izaziva ga tretman voćnim kiselinama , nije praćen poremećajem barijerne ( zaštitne) funkcije kože već izaziva intenziviranje metaboličkih procesa u koži.

Kod stalnog izlaganja kože sunčevim zracima ili usled nekih genetskih ili hormonalnih aktivnosti povećava se broj orožalih ( mrtvih) ćelija epiderma -usled čega je koža gruba i bez sjaja, a pod uticajem ovog tretmana smanjuje se broj orožalih , a povećava broj živih epidermalnih ćelija.

Rezime : ukoliko imate manje bore, grubu kožu, bez sjaja ili volite da negujete svoje lice vreme je da nas posetite u nasem salonu lepote “ Eterius“ i dobijete najbolji prikaz svega ovoga pročitanog.

Tretmani u našem salonu se rade  da bi se dostigli najoptimalniji efekti (zavisno od potreba kože ) u seriji od 5 ili 10 tretmana , 2 puta nedeljno.  Tretmani su vrlo komforni , bez osećaja bola i intenzivnog peckanja kože. Kao uvodni tretman se kreće minutažom od 7 -10 min , svaki naredni tretman , vreme delovanja kiselina se povećava.

P.S. Ukoliko imate neku nedoumicu ili pitanje u vezi ove teme , slobodno postavite , sa zadovoljstvom ću odgovoriti i uputiti vas na pravi put nege vaše kože , jer znam da nas nega vodi unutrašnjem zadovoljstvu i lepoti koja cakli iz očiju.

S poštovanjem

Prodanović Jelena -viši estetičar kozmetičar-

 

No Comments Yet.