Ultra zvučni tretmani lica i tela

Ultra zvučni talasi su veoma visoki tonovi , viši od 20.000 Hz , nečujni za ljudsko uvo.

Kako je sve krenulo :

Prva kozmetička primena ultra zvuka je sledila nakon nekih zanimljivih rezultata dobijenih u fizikalnoj medicini. Pacijenti su bili iznenadjeni kada su videli da je koža u oblastima koje su tretirane ultra zvukom ( npr. za opuštanje mišića ) je vidno poboljšana. Koža je bila zategnutija , elastičnija i svežija.

Nakon toga, ekipa stručnjaka je počela da eksperimentiše sa različitim frekvencijama u okviru ultra zvučnog spektra u različitim dozama.

Prvi ultra zvučni aparat za kozmetičku primenu je bio predstavljen u Nemačkoj 1989 god.

ultrayvuk

Delovanje ultra zvuka u kozmetičke svrhe se zasniva na mehaničkom, toplotnom i biohemijskom delovanju, a primena mu je iz tih razloga višestrana, pa se koristi u tretmanima nege lica i tela , za dubinsko ubacivanje u dublje slojeve kože aktivnih materija iz preparata,

  • za masažu lica , gde se mikro masažom tkiva povećava propustljivost ćelijskih membrana kože , pa imamo kao rezultat poboljšanu cirkulaciju u tkivu, limfnu drenažu , samim tim svežu, blistavu i negovanu kožu,

 

  • poboljšan metabolizam epiderma i samim tim bolji prodor aktivnih supstanci iz seruma , ampule ili maske pod kojim se radi ultrazvučna masaža lica što rezultuje usporavanje  procesa starenja kože,

 

  • u anticelulit tretmanima – vid dubinske masaže, ultrazvučnim talasima koji predstavljaju  skoro neosetljive, fine, mikro vibracije.Deluje na razbijanje masnog tkiva, tvrdih i okorelih slojeva fibroznog celulita.Pogodan je za unos anticelulit  preparata u  dublje slojeve tkiva i tako daje jos bolje rezultate na tretiranim regijama.Radi bržeg postizanja rezultata obično se kombinuje sa još nekim tretmanima ili se radi kao uvodna procedura u ostale anticelulit tretmane. Ultrazvukom se mogu tretirati  svi delovi  tela .

U salonu lepote Eterius možete ultra zvukom negovati i lice i telo, samostalno ili kao dodatak nekim od tretmana. Ultra zvučna masaža nije bolna, čak vrlo prijatna i komforna za klijenta , u samom tretmanu se oseća isključivo blagi pritisak ultra zvučne glave na koži.

U anticelulit tretmanima vreme trajanja masaže je od 20-30 min, tretiraju se cele noge i gluteus, dok je vreme trajanja ultrazvučne masaže lice kraće , od 10-15 min i tretira se celo lice i deo podbradka.

Za sva dalja vaša pitanja i nedoumice vezane za ovaj tretman kao i za sve ostale koje radimo u salonu , budite slobodni  pitajte ili komentarišite na samom blogu , jer mi je cilj da našom interaktivnom komunikacijom stignete no novih saznanja , do razbijanja tabua i mnogih pogrešnih predpostavki koje mnogi ljudi imaju a vezani su direktno za negu lica i tela.

Srdačan pozdrav ,

Jelena Prodanović.

No Comments Yet.