Anticelulit masaža bez modrica?

Skoro mi se dogodilo da mi u salon dodje devojka na zakazanu depilaciju . Skine se devojka, a ja imam sta da vidim, noge potpuno plave, od malog prsta na nozi do kukova. Sta da vam kazem, kada je koza bolela i dok  sam mazala hladan vosak na kozu.

Pocnemo pricu sta joj se dogodilo , ona mi rece: “ znas ta devojka super masazu radi , ali sta ja da radim kada imam jako osetljivu kozu? “ .

Uhhhh , to je tako NETACNO !!! ( sto sam joj i rekla ).

A rekla sam joj i  : Ako krenemo od toga da su hematomi ( modrice) nastale usled jake sile ( udarca) na krvne zile , ta definicija nam sama po sebi daje odgovor. Anticelulit masaza jeste intenzivnija od relaks masaze , ali bi trebala vise da se bazira na pokretima limfne drenaze samog tkiva , koje smo odredjenim masaznim hvatovima prvo i opustili  (relaksirali ) . Na taj nacin mnogo je umanjenija mogucnost traume tkiva i same koze. Sto se tice intenziteta , on mora biti uskladjen svakoj klijentkinji ponaosob , jer ne postoji univerzalni pritisak koji se vrsi , vec nase iskustvo i osluskivanje klijenta nam pomognu da ga odredimo.Anticelulit masaza bi trebala da prodje bez „padanja u nesvest“, grizenja za ruku, a ono sto trebate da osecate jeste samo malo jaci pritisak koji u mnogim situacijama , narocito kod umora i prija. Kada dodjete u kozmeticki salon na ovu masazu , trebate da se opustite , legnete i budete zadovoljne sto ste napokon dobile na vremenu da se pozabavite sobom i svojim telom, naravno ne ocekujuci magicni stapic u nasim rukama , vec da shvatite da smo usli u borbu ne samo za vas sto bolji fizicki izgled vec i za sto bolje zdravlje.

Svako  kao pravi ( misleci skolovani ) kozmeticar ce vas posavetovati da bi bilo dobro da redovno rehidrirate svoj organizam vodom a izmedju vode i cajeva i nekim lepim,sveze iscedjenim sokicima.Zamolicemo da pribegnete nekom higijensko-dijetetskom rezimu ishrane, da setate sto vise mozete , uzivajuci tako u svakom danu i neku laganu rekreaciju da osmislite za sebe.I nikako nemojte ocekivati cuda ukoliko se i vi zajedno sa nama ne potrudite. Ne zaboravite , vi cete biti u svom kozmetickom salonu mozda svaki dan po sat vremena na anticelulit tretmanu , ali … sta je sa ostalih 23 casa u vasem zivotu.

Anticelulit masaza je nasa zajednicka borba koju vi morate pobedite ali BEZ MODRIH NOGU  !