Dermapen tretman lica i tela

Dermapen ili drugačije nazvana kolageno indukciona terapija je vrsta mezoterapije koja je po efektima vodeća metoda za rešavanje i uklanjanje ožiljaka ( kao i ožiljaka od akni ), bora , hiper i hipo pigmentacija , strija , celulita .

Odlični se efekti postižu i u tretmanima protiv starenja kože , za revitalizaciju umorne i, sive , debele kože, za sužavanje proširenih pora kao i u tretmanima protiv opadanja kose.

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno. Ono što dermapen svrstava u sam vrh anti-age metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja i vertikalni ugao uboda mikroiglicama čime se povecava efikasnost samog tretmana.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni i površinsko oštećenje kože koje podstiče njeno obnavljanje. Na taj način stimuliše se pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za brže obnavljanje kože. Samim tim se koža podmlađuje prirodnim procesom regeneracije. Višestruko pojačana struktura kolagena čini kožu punijom i tako ispunjava postojeće bore, atrofične ožiljke, strije… Ovaj proces naziva se neo-kolageneza.

Takodje , se stimuliše stvaranje novog sistema kapilara u koži kroz koji se odvija bolja cirkulacija pa i samim tim bolja prokrvljenost kože. Ovakav proces se naziva neo-angiogeneza.

Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

Zašto mezoterapija dermapenom ?

  • dubok unos bioaktivnih sterilnih komponenti iz preparata za mezoterapiju ( u salonu lepote Eterius koristimo nisko molekularne preparate za mezoterapiju renomirane španske kuće Dermclar )
  • širok spektar indikacija kako za lice tako i za telo (bore, opuštena koža, hiper ili hipo pigmentacije , ožiljci , proširene pore, strije , ožiljci na telu …)
  • individualni prisup svakom klijentu
  • Brzo vidljivi i dugotrajni rezultati.

Dermapen aparat koristi sterilne, fine i tanke iglice ( za jednokratnu upotrebu ) čija se dubina prodiranja u kožu može podešavati zavisno od problema koji se rešava , naravno i od regije koja se tretira ( od 0.5 do 2,5 ) . U toku tretmana klijenti najčešće osećaju blago peckanje , mravinjanje , blagu nelagodu , dok za one klijente sa višim pragom osetljivosti pre samog tretmana lice anesteziramo anestetik kremom ( lirakainom ) .

dermapen-tretman-salon-lepote-eterius-novi-beograd

Zavisno od stanja i tipa  kože , vrste problema koji rešavamo i regije koja se tretira potrebno je uraditi do 6 tretmana u seriji sa razmakom od 2-3 nedelje. Takvu odluku o toku tretmana prepustite vašoj kozmetičarki .

Oporavak i nega nakon tretmana :

Nakon samog tretmana tretirana regija se dezinfikuje i umiruje  preparatima ( najčešće maskama) za umanjenje otoka , crvenila i za brzu regeneraciju kože .

Kod većine klijenata odmah nakon tretmana se javlja lak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir. Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1-2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova normalizuje. Upravo zbog ovih reakcija nakon tretmana preporucujemo

  • Umivanje mlakom vodom
  • 24-48 h nanosenje samo pantenol kreme u tankom sloju
  • Izbegavati tokom istog perioda ,do 48 h, fitnes, saunu , šminkanje, direktno izlaganje suncu ili ( ne daj bože ) solarijum
  • Izbegavati uklanjanje dlaka do 7 dana nakon tretmana.

Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, veoma je važno održavati stimulaciju kolagena primenom tretmana održavanja na svakih 3-6 meseci.

Ovo nije sve , puno toga mi znamo i tu smo za vas da vam pomognemo u neizbežnoj i neodoljivoj strategiji za negu vaše kože i njenih izdanaka , te zato dodjite u vaš salon lepote Eterius na besplatne konsultacije i divne tretmane koje spremamo i spremili smo samo za vas.

Vidimo se u Eteriusu .